Ali Akay’ın Savaş Ontolojisi’nden tarihsel dersler
Sosyolog, yazar ve küratör Prof. Dr. Ali Akay, Savaş Ontolojisi adlı kitabını yeni sayısıyla okuyucularıyla buluşturuyor. Savaş Ontolojisi, sosyoloji ve ideoloji literatürünün en değerli yazarlarından Akay’ın 2018-2019 yıllarında Mimar Sinan Hoş Sanatlar Üniversitesi’nde verdiği birebir dersin notlarından oluşmaktadır.
Savaş sorununu tarihin anlatılarından yola çıkarak kuramsal olarak ele alan ve günümüzle karşılaştıran Prof. Dr. Ali Akay, kitapta kullandığı konuşma diliyle okuyuculara masalsı bir anlatım sunuyor.
Savaş Ontolojisi, Ali Akay’ın Foucault’nun Delilik Tarihi’nin ilk bölümünden yola çıkarak Detay Yayınları’ndan yazdığı Mecnunluk Gemisi kitabından sonra yayınlanan ikinci kitabı.
Ontoloji ve varlık
Ontolojinin varoluşun düşünülebilirliği olduğunu belirten Akay, Schola Detail Serisinden Savaş Ontolojisi’nde Hegel, Kant, Foucault gibi birçok değerli düşünürün rehberliğinde savaş problemini ele alırken, kitabın ikinci bölümünde Carl Schmitt hakkında daha fazla bilgi.
Ali Akay kitabı şöyle anlatıyor:
“Bu dersleri vermeye başladığımda henüz savaş ufukta görünmüyordu. Ancak Rusya 24 Şubat 2022’de Doğu Avrupa’da bulunan Ukrayna’ya savaş ilan edince savaş bize gerçekmiş gibi geldi. keşke bu ülke Nazilerden kurtulabilseydi.Ancak saldırıya uğrayan ülkelerdeki milli duygular bir anda az da olsa azaldı.Önceki savaşlarda olduğu gibi paralı askerlere (Wagner Grubu) ihtiyaç devam ediyor.”
Kitap sayfası için iletişim: