Terbiyeli tavuk haşlama tarifi, nasıl yapılır?
Baharatlı tavuk yahnisi, Türk mutfağında sıklıkla tercih edilen bir ana yemektir. Tavuk butlarından veya butlarından yapılır. Sağlıklı, besleyici ve çok doyurucu bir yemektir. Üstelik üretimi de bir o kadar kolay.
Baharatlı tavuk yahnisi yapmak için önce tavuk etini bir tencerede hafif yumuşayana kadar kaynatmalısınız. Tavuk eti haşlanırken ayrı bir tencerede iri doğranmış soğan, sarımsak, patates ve havuç sotelenir. Bu tencereye haşlanmış tavuk eti ve su eklenir ve tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar birlikte pişirilir. Sosu için limon suyu, un ve su karıştırılır, yemeğin suyu ile birleştirilir, yemeğe eklenir ve pişirme adımları tamamlanır.
HAŞLANMIŞ TAVUK KAÇ KALORİ?
Bir porsiyon terbiyeli haşlanmış tavuk yaklaşık 370 kaloridir.
İşte hem sağlıklı hem de lezzetli bir ana yemek olan terbiyeli tavuk haşlama tarifi…
MÜHÜRLÜ TAVUK KAYNAK TARİFİ
4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA
Terbiyeli haşlanmış tavuk tarifi için malzemeler:
- 8 adet tavuk budu veya budu,
- 4 orta boy patates,
- 1 havuç,
- 3 soğan,
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 5 diş sarımsak,
- Tuz biber
Giyinmek için:
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı un,
- 1 bardak su
Haşlanmış terbiyeli tavuk nasıl tanımlanır?
- Tavuk butları tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ilave edin ve tavuk etleri hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ayrı bir tencereye zeytinyağını alın ve sekize böldüğünüz soğanları içine atarak soteleyin.
- Sarımsak, havuç ve patatesleri iri küpler halinde doğrayıp ekleyin.
- Bu formda yaklaşık 5 dakika soteleyin.
- Haşlanmış tavuk butlarını, suyu ve damak tadınıza göre baharatları ekleyip etler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Limon suyu, un ve suyu bir kapta iyice karıştırın.
- Kaynayan sudan birkaç kepçe baharatlara ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Sıcak baharatı yemeğe ekleyin ve iyice karıştırın.
- 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
Baharatlı tavuk haşlama yemeğiniz piştikten sonra maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!